Politika zasebnosti

V skladu z GDPR uredbo, ki jo je sprejela Evropska unija, glede pravilnega hranjenja podatkov, smo pripravili podrobnejša pojasnila glede varnosti vaših podatkov in pravicah na tej spletni strani. Pred privolitvijo si preberite podrobno kateri osebni podatki bodo shranjeni in kako bomo vaše osebne podatke uporabljali.

Kaj so osebni podatki

Osebni podatki so kakršna koli informacija ali podatek v zvezi z določenim ali določljivim posameznikom. Hkrati so to lahko posamezne informacije ali podatki, ki lahko skupaj privedejo do  identifikacije določene osebe. Mednje sodijo ime, priimek, naslov, fotografija, idr. 

Kdo smo

Za spletno stran in novice skrbi ekipa strokovnjakov iz različnih znanstvenih področji (farmacija, medicina, kemija), ki je  na enem mestu zbrala aktualne, preverjene in s študijami podprte informacije o molekuli prihodnosti resveratrol. Naslov spletne strani www.resveratrol.si.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo?
Piškotki

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, s katerim bomo ugotovili, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Oglasi

Oglasi, ki se pojavijo na spletni strani lahko nastavijo piškotke s strani oglaševalskih partnerjev. Ti piškotki omogočajo strežniku, da prepozna računalnik vsakič, ko prikaže spletni oglas z namenom hranjenja informacij o obiskovalcu. Ta informacija omogoča oglaševalskemu omrežju, da posamezniku prikaže prilagojene oglase glede na njegovo zanimanje. Ta politika zasebnosti zajema politiko uporabe piškotkov spletne strani www.resveratrol.si in ne od ostalih oglaševalcev.

Nagradne igre

Namen zbiranja in politika zasebnosti osebnih podatkov bo zapisana na strani od nagradne igre. Pogoji sodelovanja posamezne nagradne igre so dostopni ob obrazcu, kjer izpolnite podatke za sodelovanje v nagradni igri. S sodelovanjem v nagradni igri se strinjate z zapisanimi pogoji. S prijavo na nagradno igro, dovoljujete spletni strani www.resveratrol.si, da posreduje vaše podatke (ime, priimek, elektronski naslov ali druge osebne podatke) sponzorju nagradne igre.

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (videoposnetke, fotografije, članke idr.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto. Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto.

Analitika

Spletna stran uporablja piškotke za spletno analitiko ponudnika Google (Google Analytics) ter analitiko družbenega omrežja Facebook (Facebook Pixel). Google Analytics ter Facebook Pixel shrani podatke o tem, katere strani obiščete, kako dolgo se zadržite na spletni strani, preko katerega kanala ste do spletne strani prišli oziroma kako ste do spletne strani prišli, na katere povezave ste kliknili idr. Piškotke Google Analytics lahko ukinete preko naslednje povezave. Facebook piškotki bodo odstranjeni s klikom na gumb Zavrni. 

S kom delimo vaše podatke

Upravljavec spletne strani lahko vaše osebne podatke posreduje:

  • ponudniku spletnega gostovanja, pri katerem spletna stran gostuje,
  • MailChimp (program za avtomatizacijo elektronske pošte),
  • oglaševalcem na spletni strani,
  • sponzorju nagradne igre.

Vaše osebne podatke upravljavec hrani za obdobje, za katerega mu zadevna zakonodaja nalaga obveznost hrambe. 

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen ne morejo spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke vidijo in uredijo.

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki

Če imate na tem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene.

Celotno obdobje obdelave osebnih podatkov imate pravico da od upravljavca po elektronski pošti na naslovu [email protected]:

  • zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov,
  • zahtevate popravek, omejitev, ali izbris vaših osebnih podatkov,
  • ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, ali
  • uveljavljate svojo pravice v zvezi s prenosljivostjo podatkov.

Pravico imate tudi, da glede obdelave vaših osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu vložite pritožbo.

Dodatne informacije
Prenos in hramba podatkov

Skrbimo, da poteka obdelava vseh vaših osebnih podatkov znotraj Evropske unije. Vaše podatke obdelujemo in hranimo skladno z veljavno politiko hrambe. Kako dolgo jih hranimo, je odvisno od zakonskih zahtev in poslovnih potreb in so definirane v internih aktih podjetja. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi soglasja, obdelujemo do preklica le-tega. Ko posamezni podatek ni več potreben za dosego namena, ga iz svojih podatkovnih baz izbrišemo.

Kakšne postopke za odtujitev podatkov imamo

Spletna stran resveratrol.si bo določene vrste kršitev podatkov prijavila ustreznim organom v roku 72 ur razen, če se kršitev šteje za neškodljivo in ne predstavlja tveganja za posamezne podatke. Če je kršitev visoko tvegana, mora upravitelj spletne strani takoj obvestiti tudi posameznike, ki so bili prizadeti.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Preklic soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Kadar koli imate pravico preklicati dano soglasje za obdelavo osebnih podatkov. Prekličete lahko pravico za posamezen namen ali za vse namene obdelave osebnih podatkov, s katerimi ste soglašali.