Kako izbrati najboljši resveratrol?
Deli naprej:FacebookEmail
Najboljši resveratrol

Kako izbrati najboljši resveratrol?

Ni vsak resveratrol učinkovit, zato zase izberite najboljši resveratrol, pri tem pa bodite pozorni na deklaracijo, s katero mora biti opremljen vsak izdelek.

Zaradi naraščajočega zanimanja so se namreč tudi v Sloveniji pojavili številni izdelki z resveratrolom. A žal so le redki med njimi preverljive kakovosti (le-to denimo dokazuje GMP standard) ter jih je zaradi potrjene učinkovitosti dovoljeno prodajati tudi v lekarnah in specializiranih trgovinah. Ostale izdelke lahko najdete le na spletnih straneh, s pomanjkljivimi opisi in mnogimi opozorili, da se je takemu resveratrolu najbolje izogniti. A hkrati bodo zase vsi trdili, da so najboljši resveratrol na trgu.

Ko boste izbirali resveratrol, bodite pozorni na dve informaciji – vsebnost čistega resveratrola in dodatek ostalih naravnih spojin. Ob samem resveratrolu je priporočljivo, da tableta vsebuje še druge fenolne spojine. Le kakovosten izdelek namreč omogoča številne pozitivne učinke.

200 miligramov čistega resveratrola na dan

 

Potrebno je redno in pravilno jemanje resveratrola

Pri izbiri najboljšega resveratrola bodite pozorni, da ima izdelek vsaj 200 mg čistega resveratrola. To je dnevna količina, ki jo priporočajo strokovnjaki in je zato tudi najpogosteje uporabljena v študijah. Pri tem je pomembno, da je izvleček resveratrola standardiziran, saj vam le-to zagotavlja enako vsebnost resveratrola v vsaki tableti. Najboljši vir resveratrola je korenina japonskega dresnika, saj ta vsebuje najčistejšo in najkakovostnejšo obliko resveratrola. Žal se velikokrat izkaže, da nizka cena pomeni tudi slabšo kakovost.

japonski dresnik resveratrol.si
Najboljši vir resveratrola je korenina japonskega dresnika, saj ta vsebuje najčistejšo in najkakovostnejšo obliko resveratrola.
Biorazpoložljivost

Ena najpomembnejših lastnosti, ki priča o kakovosti izbranega resveratrola, je njegova biorazpoložljivost v človekovih celicah. Boljša biorazpoložljivost namreč pomeni boljšo učinkovitost. V študijah je bilo dokazano, da imajo najboljši resveratroli tudi do 80 % biorazpoložljivost, kar je izjemno veliko. Pri tem je potrebno vedeti, da resveratrol v celice ne pride samo v obliki čistega resveratrola, temveč tudi v obliki prekurzorjev, ki vsebujejo resveratrol in so enako aktivni ter učinkoviti kot čisti resveratrol. Za boljšo biorazpoložljivost imajo najboljši resveratroli dodane še druge fenolne spojine, ki izboljšajo njegovo prehajanje v naše celice.

Izognite se izdelkom, katerih edina prednost naj bi bila nizka cena.

Kje ga kupiti?

Splet ni najboljši prostor za nakup dobrega resveratrola, raje se podajte v najbližjo lekarno in tam vprašajte za nasvet strokovnjake. Zaupajte izdelkom, ki so že nekaj časa na trgu, ne muham enodnevnicam.

V Sloveniji je po prodaji in mnenju zadovoljnih uporabnikov že vrsto let vodilni izdelek v kategoriji Resveratrol Forte, ki je bil tudi prvi resveratrol na slovenskem trgu. Uporabili so ga tudi v študiji na Univerzi v Mariboru, kjer so dokazali, da ima veliko večjo antioksidativno moč kot naravni, sadni viri resveratrola. Hkrati pa je bil štirikrat zapored ne samo najboljši resveratrol, ampak tudi najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo v Sloveniji.

Več o resveratrolu
Deli naprej:FacebookEmail